Oblikovanje igre Toliti

Date: September 2018
Skills: Družabne in mobilne igre, Ilustracija, Karakterji
Client: Top App

 

Oblikovanje karakterja, ilustracij, grafična podoba igre in oblikovanje uporabniškega vmesnika

Igra Toliti je mobilna besedna igra slovenskih razvijalcev. Glavna junakinja igre je simpatična in radovedna čebelica z imenom Toliti.

Cilj igre je iskanje skritih besed v podani množici črk – čebeljem panju. Na voljo je več kot sto težavnostnih stopenj, skozi katere napredujemo z osvojenimi točkami.

 

Moja naloga – kot ilustratorka in oblikovalka igre – je bilo doseči “wow efekt“ pri igralcih. Začela sem z raziskavo ciljne skupine – odločila sem se za barvito podobo, polno majhnih detajlov. Nadaljevala sem z oblikovanjem lika čebelice in ilustriranjem njenega okolja.

Vsi grafični elementi, od lika čebelice, ozadij do uporabniškega vmesnika so izdelani v programu Adobe Illustrator, vse ilustracije pa so v vektorskem formatu.

 

Oblikovanje uporabniškega vmesnika in ilustriranje elementov igre

Ko sem izdelala lik čebelice in njenega okolja (zemljevidov, ki prikazujejo naš napredek v igri), sem se lotila oblikovanja uporabniškega vmesnika (UI). Tudi tu sem uporabila elemente iz pisanega čebeljega sveta.

 

Ilustracija zemljevidov

vektorska ilustracija

Z napredovanjem po težavnostnih stopnjah potujemo po zemljevidu čebeljega sveta: čebelji vasi, puščavi, morski pokrajini in temačnem gozdu.

 

Oblikovanje nalepk za iMessage